Nieuws

Hoe werkt Kunst Doet Leven

Kunst Doet Leven vraagt aan (amateur)kunstenaars om één kunstwerk af te staan voor de expositie in het DUNAatelier. De kunstwerken worden per opbod geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. Nederland kent veel beroepskunstenaars, maar nog veel meer kunstenaars die schilderen, fotograferen of beeldhouwen als hobby uitoefenen. De meest uiteenlopende technieken worden daarbij gehanteerd. Denk bijvoorbeeld aan brons of keramiek.

Kunstenaars die veelal geschoold zijn op een Kunstacademie, proberen via exposities het werk te verkopen: zij moeten daarvan bestaan. Amateurkunstenaars exposeren soms in een galerie of in clubverband in lokale ruimten zoals bibliotheek of Gemeentehuis. Allen hebben gemeen dat ze het leuk vinden dat hun werk wordt geëxposeerd en gewaardeerd. Vooral veel amateurkunstenaars hebben thuis werk liggen dat het daglicht zelden ziet, maar wel zou kunnen verdragen. Familie, vrienden zijn al voorzien en het leveren van werk voor een expositie is ook niet voor iedereen weggelegd.

De Stichting Kunstvereeniging Katwijk geeft met Kunst Doet Leven aan ongeveer 100 beroeps- en amateurkunstenaars de gelegenheid om één kunstwerk te exposeren. Dat kunstwerk wordt door de kunstenaar afgestaan om te worden geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Sponsors

©2019 Stichting Kunstvereeniging Katwijk  •  Proclaimer  •  Privacy

Webontwikkeling: 2nd Chapter